24 Ekim 2013 Perşembe

Barbie oyunlari


 BARBİE OYUNLARI Her çocuğun sevdiği oyun birbirine göre oldukça büyük farklılıklar gösterir. Özellikle de kız çocukları için hazırlanan oyunlara baktığımızda bu farklılığı daha da net bir şekilde görmekteyiz. Her ne kadar kız çocuklarının sevdikleri oyunlar birbirlerine göre farklılık gösterse de genel olarak aynı grup oyunları sevmektedirler. Peki bu oyun grupları nelerdir ve içerikleri nasıldır? Bu oyunlara ait en iyi site olan bebekoyunu.com.tr üzerinden inceleyelim. Kız çocuklarının sevdikleri oyun gruplarının başında barbie oyunları yer almaktadır. Barbie oyunları dünyaca ünlü barbie bebeğin yer aldığı oyun sistemleri olarak karşımıza çıkarlar. Bu oyun sistemlerinde kimi zaman bir bebeği giydirirken kimi zaman da bir bebeğin her türlü bakımı ile ilgilenmeniz gerekebilir.
Sevilen bir oyun grubu olarak temizlik oyunlarından bahsedilebilir. Temizlik oyunları içerik olarak sizlerden dağınık olan bir odayı toplamanızı isteyebileceği gibi bir evin dekoru ile ilgilenmenizi isteyebilir. Temizlik oyunları oyun sistemlerinden daha çok sundukları görseller ile dikkat çekmektedir. Kız çocuklarının büyük bir keyif ile oynadıkları bir oyun sistemi olarak kuaför oyunları ele alınabilir. Kuaför oyunları başlığı altında yer alan oyunlar sistematik olarak birbirleri ile benzerlik göstermektedirler ancak bu oyunları birbirlerinden farklı kılan en büyük özellik oyun inde bizlere sunduğu farklı ortamlar ve yapmamızı istediği farklı görevler olmaktadır. Hangi oyun grubu olursa olsun sahip oldukları sistematikleri ve görselleri ile kız çocuklarını bağlayıcı özellikleri yer almaktadır.
 
Barbie oyunları çok tercih edilen dora oyunlarından olup, hem çocukların zeka gelişimine katkıda bulunup hem de onların vakit geçirmesine ve eğlenmesine olanak sunmaktadır. Barbie oyunları mankenleri giydirmekten tutun da mankenlere adeta bir model gibi davranmaya ve onların kıyafet ihtiyaçlarını gidermek için yapılmış, oynayan çocukların eğlenmesine katkı sağlamıştır. Bu tarz oyunlar son zamanlarda oldukça tercih edilip sıkça oynanmaktadır. İlk zamanlarda oyuncak bebek olarak üretilen ve tasarlanan Barbie, daha son zamanlarda sanal oyun haline gelmiş ve binlerce çocuğun ilgi odağı olmayı başarmıştır. Barbie oyunlarının bu kadar sevilmesi bu kadar sempati duyulmasının ardında sinema filmleri, çizgi filmler yer almaktadır.
 
Dünyanın en meşhur bebeği olan Barbie aynı zamanda en çok sempati duyulan bir film kahramanıdır. Uzun bir süredir oyun sektöründe de sıklıkla tercih edilen Barbie oyunları çocukların ilgi odağı olmuştur. Arama motorlarına Barbie oyunları oyna yazıldığında çıkan sonuçlar içerisinde herhangi birine tıkladığınızda bu oyunları oynamak mümkün. Barbie oyunları çocuklarda modellik, terzilik, tasarımcılık gibi mesleklere yönlenmesine ve zeka gelişimine de katkı sağlamaktadır. Barbie giydirme, yemek pişirme, araba park etme, araba kullanma gibi bir sürü çeşidi de yer almaktadır. Oyun editörleri ve yapımcıları çocukların zekalarına inerek onların nasıl zevkli vakit geçirdiklerini bu kadar iyi tahmin etmeleri gerçekten Barbie oyunlarının bu kadar popüler olmasını sağlamıştır.

Sitemize bekleriz: http://www.kiz-oyun.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder